Friday, April 9, 2010

AKIL BAŞTA DEĞİL SAÇTA MI?


Kimi dar kafalı insan grupları kadınları saçı uzun aklı kısa olarak tabir ederler. Ne boş düşünceler...
Hala böyle düşünebilenler var gerçekten de.
Bu saç olayıyla daha çok kadınları aşağı gören insanımsı toplulukların kafayı bozduğunu düşünürdüm.
Yani diyeceğim Kuzey Kore hükümeti beni çok şaşırttı. Yok kadınlarını aşağı görmek değil onların olayı, daha farklı bir durum var.
Evet yine olay saç uzunluğu ama bu kez erkeklerin saçları.
Kuzey Kore hükümeti uzun saçlı erkekleri “sağlıksız antisosyalist aptallar” olarak nitelendirmiş ve savaş açmış.
Peki ne demek bu “sağlıksız antisosyalist aptallar”?? Burjuva yaşamının kör takipçisi olmak demekmiş hükümetin açıklamasına bakılırsa.
Resmi televizyonlarında saçların kısa olması kuralını ihlal edenlerin isimleri ve adresleri yayınlanıyor ve alay konusu olmaya maruz bırakılıyorlarmış.
Peki nedir bu saç kısalığının limiti? Yani kaç cm boyunda olmalı ki, erkekler sosyalist yaşama uygun saçlara sahip olmalılar?
Hemen söyleyeyim: Genç ve yetişkin erkeklerin saç boyu için en fazla 5 cm’ye izin var. Ama yaşlı erkekler için bu limit 7 cm. Neden? Yaşlılar kellerini kapatabilsin diye...
Şimdi Kuzey Kore’de ne olur? 5 cm’i geçmeyen peruk satışında (uyduruyorum aslında, var mı ki böyle bir peruk modeli?) patlama yaşanır, saçı uzun olan erkekler uzun saçlarını kafa tepesinde toplayarak perukları geçiriler kafalarına ki resmi televizyon ajanlarına yakalanmasınlar ( bunu da ben uydurdum, resmi televizyon duyuruyorsa herhalde suçluları da o yakalıyordur).
Ya da postiş siparişleri patlar bir anda. Uzun saçlılar saçları kestirip, kesilenlerle postiş yaptırırlar, evlerinde takarlar bari.
Böylece dışarda sosyalist evde burjuva yaşamının kör takipçisi:)
Herkese iyi bir hafta sonu...


Related Posts with Thumbnails