Friday, January 23, 2009

BIZ DE DUR DIYELIM

Hüseyin Amca’yı !!!... hatırlarsınız.
Hani üzmeyen Hüseyin.
Taciz ettigi iddia edilen çocugun ( cümlenin kendisinden hayır yok zaten) ruh saglıgının yerinde oldugu raporu verilmişti. Hüseyin Bey de şeytana uydum demişti.
Ama ben asıl karısının pişmiş pişmiş kameralara sırıtışını unutamıyorum, hatırladıkça midem kalkıyor.
Tabi bunu yapan tek o degil. Gün geçmiyor ki, bir çocugun bu tip igrençliklere maruz kaldıgını duymayalım.
Geçenlerde bir mail aldım, düzenlenen bir kampanya ile ilgili. Bu linke tıklayın siz de destekleyin.
Vicdanı olan bizlere çok iş düşüyor.
Ayşe Arman da el attı konuya. Yogun bakımda tacize ugramış bir genç kızın hikayesinden bahsediyor. Utanmayıp açıkladıkları için ne kadar dışlandıklarından. Ne acı ki, o kadar ikiyüzlü bir toplum ki bizimkisi, kurbandan çok suçluyu destekler davranışlarda bulunuyor. Söyleyince suçlusun.
A.Arman bir de, bu tip olaylara maruz kalmış ama şimdi büyümüş kadın olmuş kişilerin anlattıklarına yer veriyordu bir süre önce. Okumak yürek ister, o kadar söyleyeyim. Babalar, dayılar, sapıklık gırla gidiyor. Akıl alır, inanılır gibi degil.
Sokaktan öylesine kız kaçırıp, tecavüz edenler, sonradan da öldürenler var mesela. Bunlar sapık, bunlar katil. Ruh hastası, psikopat diyoruz öylelerine. Affedilir gibi degil, ama bir sebebi vardır belki. Belki onun da küçükken benzer bir olay gelmiştir başına.
Ama insanın kanından canından olanlar ne oluyor bu durumda. Sapıktan öte sapık, hainden öte hain. Mide bulandırıcı, affediler gibi degil.
Amacım sokaktan birini kaçıranları korumak degil tabiiki. En agır cezalara hakediyorlar. Ancak bir çocuk akrabasından, büyügü bildigi birinden böyle bir muamele görüyorsa, o kişiye de verilmesi gereken bir ceza olmalı.
Çocukların hayatı, çocukların geleceginin bir garantisi olmalı, zarar görenler dışlanmak yerine bagırlara basılmalı, tedavi edilmeli. Ömrü boyunca taşıyacagı kırgınlık, kızgınlık bir nebze olsun azaltılmalı.
Bahsettigim kampanya "ÇOCUK İSTİSMARINA HAYIR" kampanyası...
Ben biraz geç de olsa katıldım, siz de katılın, bu igrençlige hepimiz bir dur diyelim.
Belli ki nefsine hakim olamayan, Allah korkusu olmayan bu insan olmayan varlıkların kendilerine dur diyecek güçleri yok.
Related Posts with Thumbnails