Saturday, January 16, 2010

SEVGİLİ KONTROL LİSTESİ


Bu devirde insanın kendine doğru insanı bulması biraz zor. Bazen de bulduğunu sanıp sonradan aslında ne kadar çok yanıldığınızı anlayıveriyorsunuz. Biraz üzülüyorsunuz ama hayat devam ediyor sonuçta.
Kimileri de bu insanın doğru olup olmadığı hakkında derin kuşkulara sahip oluyor ve kararsızlık içinde kalıyor. İşte böyle sevgilisinden ayrılıp ayrılmamakta kararsızlık geçiren genç arkadaşlara yardımcı olmak için bir önerim var. Sevgili kontrol listesi… Önce elinize bir kağıt kalem alacaksınız sevgilinizin ismini başa yazıp, artılar ve eksiler bölümünü ayırdıktan sonra başlayacaksınız düşünmeye… Acaba sevgilimde en çok beğendiğim nitelikleri neler olabilir yada beğenmediğim yönleri… Yüzü güzel mi, çenesi düzgün mü, kibar mı, maço mu,….. gibi. Tabi kimileri için eksi özellik olan şeyler sizin için artı özellik olabilir.
Orası da size kalmış.
Eğer artılar çoğunluktaysa sakın ayrılmayın, eşitse de düşünmeyebilirsiniz. Ama eksiler çoğunluktaysa bir gün bile beklemeyin. Ne olur ne olmaz. Sonra üzülmektense önce üzülmek daha iyidir. Ama ben onu eksileri ile de çok seviyorum diyorsanız o zaman kimsenin diyecek bir şeyi olamaz değil mi? Ne de olsa aşkın gözü kördür diye boşuna dememişler ne yapalım. Bu arada iki kişi arasında kararsız kalmışsanız da benzer bir liste yapabilirsiniz. Yani kağıdı ikiye ayırır bir tarafa birinin, diğer tarafa diğerinin artı-eksilerini koyar bir kıyaslama yaparsınız. Böylece sonuca ulaşmanız kolaylaşır.
 Ne dersiniz hoş olmaz mı:)
hüp not: Tabi aynı listeyi o sizin için yaparsa, sizin artı ve eksileriniz ne olur onu bilemeyeceğim:)

Related Posts with Thumbnails